Flow Planners Agenda met ritten-, uren én waterregistratie

Flow Planners Agenda is het idee van Marloes de Jong. Zij was altijd op zoek naar orde, structuur en overzicht. “Ik miste een ‘iets’ waarin ik alles kon bundelen. Een soort van externe harde schijf, een verlengstuk van mezelf. Iets wat ik in mijn tas kan meenemen en waar ik geniale ingevingen direct in kan noteren.” Dit ‘iets’ werd de agenda die nu voor mij op bureau ligt. De postbode heeft hem net gebracht. Prachtig verpakt, zoals je op mijn Instagram kon zien. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Marloes heeft mij eerder al een digitale versie van haar planner gestuurd. Daarbij viel meteen de waterregistratie op, zoals ik ‘m voor het gemak maar eventjes noem. Bij iedere dag staan vier halve liter flesjes; die kun je inkleuren om aan te geven of je al voldoende hebt gedronken. Ideaal. Ik ben namelijk zo’n slechte drinker. Maar vaak heb je wel van die momentjes – als je aan het bellen bent bijvoorbeeld – dat je wat wil krassen. Kun je mooi die flesjes inkleuren. De strakke, roze en lichtblauwe lay-out vond ik in de pdf al prachtig en komt heel goed over. Met de prachtige cover knalt ie ook echt van je bureau. Papier vind ik persoonlijk wel aan de dunne kant. Persoonlijk zou ik ‘m met potlood invullen. Dan kun je ook makkelijk gummen en hou je ‘m mooi.

Zo werkt het
Laten we eerst eens kijken naar de wijze, waarop de Flow Planners Agenda te gebruiken is. Het is tenslotte een planner annex agenda. Je vindt hierin een jaarterugblik, vision board, jaarvooruitzicht, maanddoelen, weekvooruitzicht, dagdoelen, ritten- en urenregistratie en waardevolle kwartaaltips voor ondernemers. Daarnaast is er iedere maand ruimte om een mindmap te maken en ook achterin de agenda is nog wat ruimte voor aantekeningen over. Die ritten- en urenregistratie heb ik nog niet eerder in een agenda gezien. Ideaal hoor. Scheelt toch een hoop losse briefjes of in mijn geval mailtjes naar mezelf waarin ik de kilometerstand kort zet. Maar ja… Waar ging je dan ook alweer heen he. Nu heb je gewoon aan het eind van het jaar een goed overzicht.

Kort en bondig zijn; dat leer je van de Flow Planners Agenda. Je hebt namelijk geen ruimte in de overzichten om heel veel uit te wijden. Sommige mensen zullen dat jammer vinden. Persoonlijk denk ik dat het als naslagwerk daardoor wel heel goed kan werken. Je hebt namelijk je doelen zo heel helder in beeld. Tip: denk dus eerst goed na over je doelen en dergelijke, zodat je dit in één keer goed opschrijft. Dan is het ook het fijnste om er weer even bij te pakken. Met de lintjes kun je dan aangeven in welke week je zit en het andere misschien bij je maanddoelen zetten; heb je altijd alles in één keer zo voor het pakken. Misschien waren tabbladen daarbij makkelijk geweest, maar ik besef me dat dat zo’n product alleen maar weer duurder maakt. En is het nodig… Dat is de vraag. Je werkt toch veel van dag tot dag. Wil je even bezinnen en terugkijken naar je doelen of juist plannen maken, dan heb je ook de rust om even naar de juiste pagina te bladeren. De oplettende kijker, ziet daarnaast ook het verschil tussen roze en lichtblauw; dat geeft de maanden aan.

Overzicht
De weekoverzichten zijn heel helder opgezet. Ze beginnen links in de hoek met een inspirerende quote of vraag. Daarnaast zit er een takenlijstje in, waarbij je kunt aangeven of de taak klaar is. Ook dit is een bescheiden lijstje, maar dat leer je wel beter plannen. Ik heb tijdens een timemanagementcursus (daar later meer over op dit blog) geleerd dat je sowieso niet te veel taken per dag kunt doen, dus de omvang van deze lijst is veel realistischer dan de lijstjes die ik tot voor kort maakte. Je kunt drie weekdoelen noteren en persoonlijke focuspunten. Je kunt daarnaast je boodschappenlijst noteren en een overzicht van je maaltijden. Wat een uitkomst voor drukke dames. Zo kun je namelijk goed vooruit plannen. En je boodschappen aan het begin van de week meteen kunnen doen (of bestellen).

Wat het dagelijkse overzicht betreft. Je kunt per twee of drie (als het om de combinatie vrijdag-zaterdag-zondag gaat) dagen aangeven wat je taken thuis, je taken op het werk en je bellijst is. Daarnaast is er een leuk free your mind blokje, waarin je een kleine tekening kunt maken of nog wat kunt noteren. Bij iedere dag staat tevens een maandlijstje, zodat je weet in welke week we zitten en op welke dag een bepaalde datum valt. Echt ideaal. Je wil niet weten hoe vaak ik de afgelopen jaren in Google heb gezocht naar weeknummers. Goedkope agenda’s laten die namelijk steeds vaker weg. Iets meer investeren betekent dus meteen een tijdsbesparing. Zeker als je ook die combinatie in dit geval ziet met de ritten- en urenregistratie.

Leuk extraatje
Je kunt van 08.00 tot 20.00 uur afspraken per half uur noteren. Omdat je twee witregeltjes per tijdsblok hebt, zou je ‘m voor jezelf dus ook per kwartier kunnen inplannen. Weet dat coaches dat voor skypecalls wel aantrekkelijk vinden. Zorg er wel voor dat je netjes en klein schrijft. De ruimte is wat beperkt. Wat ook leuk is, is dat Marloes al een aantal bijzondere dagen heeft meegenomen in de agenda. Denk bijvoorbeeld aan Warme Truinendag of de start van de Amsterdamse Gay Pride. Kortom: lekker divers.

De Flow Planners Agenda weet zich absoluut te onderscheiden. De kwartaaltips worden namelijk niet door de minste gegeven. Kim de Jong van House of Tax weet bijvoorbeeld alles over financiën en belastingen. Lifecoach Kelly Smit deelt haar tips ten aanzien van plannen, focus en efficiënt werken Ook handig, niet waar. Fleur Kriegsman, die werkzaam is als freelance social media manager deelt tips op het gebied van branding. En tot slot – al jaren één van mijn favoriete zakelijke blogsters – Charlotte Meindersma. Voor juridische vragen moet je bij haar staan. Dankzij haar zeven korte, krachtige tips kun je ervoor zorgen dat je zakelijk nog sterker in je schoenen staat. Voor de ondernemers die heel actief zijn met hun profilering online (bloggen, social media gebruik etc.) zijn haar boeken ook een aanrader: Wetboek voor webwinkels en Wetboek voor bloggers.
De Flow Planners Agenda

  • Prijs: 39,95 euro exclusief verzendkosten
  • Afmeting: 24 x 21,5 x 3,5 cm
  • Data: lopend van 11-12-2017 t/m 06-01-2019

Voor het gemak: hij is ook bij Bol.com verkrijgbaar:

De Flow Planners Agenda maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 15, 2017 /