Milly Pie Planner in een verrassend nieuw jasje

Milly Pie Planner in een verrassend nieuw jasje! De linnen versie waarvan je de review eerder op mijn blog tegenkwam heeft een opvolger. Linnen heeft plaatsgemaakt voor karton met verfijnde details. Zo kun je kiezen uit de zebra in donkerblauw of roze of de strakke mintblauwe-variant. Die laatste heb ik als reviewexemplaar. En wat ook anders is: de inhoud is horizontaal. Tijd om op ontdekkingsreis te gaan. Op zoek naar een planner of agenda voor 2019 bekijk dan mijn overzicht met planners en agenda’s.

Deze Milly Pie komt samen met een kladblok met meer dan honderd pagina’s. Zo heb je alle plek om je ideeën te noteren. Met een perforator kun je er eenvoudig gaatjes in maken, zodat je de blaadjes in de planner kunt plaatsen. Daar is alle ruimte voor, omdat wordt aangeraden om maar een half jaartje aan vulling in de planner te doen. Dat is het fijne aan een ringband; je bepaald zelf wanneer en hoe je er de inhoud in doet. Die inhoud is ongedateerd, dus je hoeft ook niet per sé begin dit jaar meteen te starten

Extraatjes
Opvallend detail naast het notitieboekje is het plastic hoesje aan de binnenkant. Je kunt hier je visitekaartje in bewaren of een andere mooie kaart die je altijd bij je wil hebben. De bladwijzer is deze keer uitgevoerd als liniaal. Echt heel fijn. Op de meest onmogelijke momenten wil je iets meten, maar een liniaal zit natuurlijk niet standaard in je tas. Je agenda wel, dus je kunt het er zo bij pakken.

En laten we de stickers niet vergeten. Met afbeeldingen voor de kapper, uit eten, koffiedames, tandarts, hardlopen, taartjes, hartjes, uitroepteken, dokter en euro-teken. Maar ook met de weegschaal, work out, water overzicht, payday en omschrijvingen als a day off, vacation, meeting, personal day en to do. Die laatste passen precies in het vakje van het jaarschema. Die stickers kun je per drie velletjes voor 6,50 euro bij bestelen. Niet getreurd dus als je zo door het eerste velletje heen bent.

Invullen maar…
De Milly Pie is voorzien van diverse tabbladen; zo is iedere maand aangegeven en heb je als laatste de notes. Als je de planner ontvangt, vind je achter de notes de inhoud van de planner. Hier zitten al die blaadjes die jij gaat vol krabbelen op weg naar jouw doel. Start daarbij met Me & My Mission.

Maak vervolgens een moodboard, waarin je je ultieme dromen visualiseert. Je kunt ‘m in de planner laten zitten, maar je kunt ‘m natuurlik ook een duidelijk zichtbare plek geven op je werkplek of juist thuis. Als je ziet welke dromen je wilt bereiken, dan wordt het najagen eenvoudiger. Althans dat zeggen de moodboard makers; ik moet me daar nog eens in gaan verdiepen.

Plannen maar…
Niet alleen de ringband is veranderd, ook de inhoud heeft een nieuw jasje gekregen. Zo is het hierboven beschreven moodboard nieuw. En je hebt in de horizontale inhoud ook ruimte om een jaarplanning te maken. Iedere dag heb je ruimte voor één woord. Maar je kunt ook iedere dag die volgepland is markeren, zodat je eenvoudig in het overzicht ziet wanneer je nog ruimte hebt voor grotere klussen. En voor de mama’s onder ons: markeer hierin de vakanties. Wil iemand een afspraak met je maken, dan zie je meteen wanneer het vakantie is.

Nieuw zijn de Taken voor deze maand. Door welke acties kom jij dichter bij je droom? Daarnaast staat er iedere keer het DOO this every single day… overzichtjes bij en een checklist met punten. Dat kunnen dingen zijn die je die maand wil doen. Of zaken die eigenlijk niets met je doel te maken hebben, maar die je gewoon wil. My must DOO list voor de maand en week zijn gebleven, net als het overzicht na afloop van de maand en de notities. Aangevuld met de braindump.

Braindump
Voor de Milly Pie-fans is de braindump – net zoals de jaarplanner en het moodboard – nieuw. Als je vaker brainstormt, dan ken je de term misschien wel. Maar voor wie nog nooit van het woord heeft gehoord, volgt toch een korte uitleg. Die bestaat uit vier stappen.
1. Noteer hier al je gedachten war je gedurende de maand even geen plek, actie of raad mee weet. Zowel privé als zakelijk alles mag door elkaar. Als je het maar uit je hoofd zet. Waarom dit zo belangrijk is, ontdek je binnenkort ook in een artikel over een timemanagementcursus die ik volgde. Het klinkt nu misschien een beetje stom, maar als je de reden weet, grijp je er voortaan meteen de pen bij.
2. Doorloop je huis of werkplek; doe dat kamer voor kamer. Wat valt je op, wat moet er nog gedaan worden. Schrijf alles op. Het maakt je hoofd heerlijk leeg. Onbewust zijn er tenslotte altijd dingetjes die je storen. Door ze op te schrijven en misschien zelfs op te pakken, kun je er verandering in brengen en zit je straks nog beter op je plek.
3. Aan het eind van de maand bekijk je namelijk je braindump en ga je plannen maken. Welke gedachten kun je omzetten in een actie voor volgende maand of elders in het jaar. En nee: dat hoeven echt niet alle punten van je lijst te zijn. Van mijn vorige Milly Pie-review heb ik geleerd dat het namelijk goed is om niet te veel te plannen. Hou focus op het doel. Zijn er daarbij dingen die je afleiden, dan is het natuurlijk wel goed om die stoorzenders eerst weg te werken.
4. Kijk daarnaast ook naar de eerdere braindumps. Zijn er nog zaken die je inmiddels om kunt zetten naar acties. En als het na enkele maanden nog steeds op je lijstje staat, dan was het misschien helemaal niet zo’n goed idee of zo erg als je dacht. Schrappen! Heerlijk. Die les heb ik eerder al eens geleerd van Patty Golsteijn. Je hoeft echt niet alles van je to do lijst te doen; all je het na een tijdje niet hebt gedaan dan zal het wel niet zo belangrijk zijn geweest. Weg er mee.

Horizontaal weekoverzicht
Okay… dat is even wennen. De weekoverzichten zijn echt helemaal anders. De dagen staan nu onder elkaar en de tijden zijn verdwenen. Je hebt nu ruimte om per dag drie prioriteiten aan te geven, met daaronder de privé todo’s. En verder (op rechts) de mogelijkheid om taken (zeven regels) en afspraken (zes regels) te noteren. Zaterdag en zondag zijn helemaal leeg gelaten. Dat voelt wel heel fijn: niets moet. Je bent niet aan tijd gebonden.

Een planner is voor mij ook een agenda. Wat dat betreft, is het voor mij wel even wennen dat de tijden ontbreken. Ik ben bang dat het een zooitje gaat worden als ik bij afspraken ook nog de tijden moet gaan noteren. Tijd blokkeren wordt zo lastiger. Ga je dan niet te snel te veel afspraken aannemen? Wat betreft je doel is het wel heel simpel; zo werk je er heel gericht naar toe en laat je je niet afleiden door andere afspraken. Staat jouw agenda in je telefoon dan is dit natuurlijk geen probleem. Dan heb je nog wel overzichtelijk wanneer je afspraken heb. Dat is hier lastiger in. Of je zou voor jezelf een soort van verdeling over de lijntjes moeten maken. Afspraken in de ochtend op de bovenste twee, middag op regel 3 of 4 en in de avond op 5 en 6.

Sfeer
De sfeer die de Milly Pie Planner uitstraalt, vind ik heel fijn. De kleurtjes maken het vrolijk, maar het is ook niet overdreven. Daardoor kun je ‘m ook gewoon tevoorschijn toveren bij een zakelijke afspraak.

En dan zijn er nog die leuke lijstjes, waar ik het vorige keer ook al over had. Lijstjes met dingen die je voor jezelf of anderen wilt kopen. Wat je niet op vakantie mag vergeten, belangrijke data, leuke websites, dingen die je trots maken, die je nog absoluut wil doen en ruimte voor notities. Al kun je die natuurlijk ook gewoon elders in de klapper aan je week toevoegen.

Welke zou ik kiezen?
Kortom: weer een mooi product van de Milly Pie-bedenkers. Natuurlijk doet-ie ook mee in het planner overzicht, maar ik ga de horizontale en verticale inhoud ook nog even los bespreken. Want voor welke inhoud zou ik nu eigenlijk kiezen als mijn jaartje plannen er op zit… Klik hier voor dat artikel. 

Deze Milly Pie Planner maakt onderdeel uit van de grote plannertest van Twijfelmoeder. Deze test bevat de SuccesPlanner, Flow Planners Agenda, Milly Pie Planner (linnen/verticaal – karton/horizontaal), Zakenmam Agenda, Mascha Planner, Passion Planner, Day By Day en de Purpuz Planner.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 12, 2017 /