Vier jaar TwijfelMoeder: ken jij deze ‘bestsellers’ al?

Vier jaar blog ik inmiddels op TwijfelMoeder. Maandelijks mag ik zo’n tienduizend bezoekers verwelkomen, die kunnen kiezen uit bijna 800 artikelen in het archief. Maar wat zijn nu de ‘bestsellers’ een mooi moment om eens in de statistieken te duiken. Leuk ook voor de lezers, die pas later ingeschakeld zijn.

De afgelopen vier jaar, waarin de site ook nog een tijdje stil lag, zijn er in totaal bijna 500.000 (!) pagina’s bekeken door ruim 200.000 unieke bezoekers. Als je ziet dat ik de afgelopen maanden iedere keer rond de 10.000 zit, kun je dus concluderen dat de site sinds de aankondiging van mijn zwangerschap helemaal terug is. Bijna 60% van die bezoekers heeft de site via Google gevonden. 15,3 % komt via social media, maar ook daar zie ik de afgelopen maanden een stijging. Jullie weten namelijk de Facebook, Twitter en – spiksplinternieuw – Instagram van TwijfelMoeder ook goed te vinden en klikken dan nieuwsgierig door. (Tip: begin onze Pinterest ook alvast te volgen… kondig ik officieel nog aan hoor, maar ben ‘m nu aan het ombouwen.)

Deze vijf pagina’s werden het beste bekeken:

  1. Homepage: 46.770 x
  2. Tips voor GPS-tracker om je partner te volgen: 13.200
  3. Columns: 12.701
  4. Halina Reijn en Antoinnette Scheulderman over kinderloos zijn: 11.929
  5. Over TwijfelMoeder: 9.685

BN’ers doen het goed:
Nu scoren BN’ers sowieso goed in de statistieken: Sandra Schuurhof, Daphne Bunskoek, Simone Kleinsma, Marly van der Velden en Lauren Verster komen we dan ook tegen in die bovenste regionen. De eerste tijd heb ik die nieuwtjes inderdaad veelvuldig gepubliceerd, maar dat wil ik voortaan uitvoeriger doen, zoals je bijvoorbeeld hebt kunnen zien bij het artikel over de zwangerschap van Carolien Spoor en de aankondiging dat Simon Keizer vader wordt.

De artikelen uit de top 50 die je gelezen moet hebben

Deze artikelen kregen de meeste reacties:

  1. TwijfelMoeder is mama; maak kennis met onze zoon (37 reacties – wordt hierboven al naar gelinkt)
  2. Als je van je ex je kind niet meer mag zien… selecteren (24 reacties – wordt hierboven al naar gelinkt)
  3. Sharenting: ouders plaatsen voortdurend van alles over kids op social media selecteren (22 reacties)
  4. Vijftig is toch te oud om vader te worden… selecteren (13 reacties)
  5. Waar blijven die gierende hormonen… selecteren (13 reacties)

Heb je deze gelezen? Deze interviews of gastblogs hebben veel indruk op mij gemaakt:

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 2, 2017 /